Pickled lime med grøn chili & ingefær
Opskrift
Ingredienser
-
50 g frisk grøn chili
-
35 g groft havsalt
-
1 ydre kålblad (fx hvidkål eller spidskål)
Sådan gør du
Inden du går igang skal følgende udstyr findes frem: 1-liters patentglas, kniv, rivejern, røreskål samt køkkenvægt.
Start med at skylle lime og chili. Skær begge dele i fine tern.
Riv ingefæret fint.
Vej lime, chili, ingefær og salt af, kom det i en røreskål, og vend det hele med hænderne til alle ingredienserne er godt fordelt.
Kom limepickles i patentglasset, og pres godt ned i glasset med rene hænder undervejs, mens du fylder det, så limefrugterne afgiver saft, og der bliver mere plads. Bliv ved med at fylde på og mase til glasset er fyldt og din limepickles er dækket af sin egen saft.
Skyl kålbladet, og fold det, så det passer til patentglassets bredde. Læg det omhyggeligt ned over limepicklesen, og pres det ned under lagen, så det ligger som et beskyttende låg.
Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted.
Lad limefrugterne fermentere i 1 til 3 måneder, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere kan det gå langsommere.
Glasset skal i starten åbnes hver dag for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner. Det er særligt vigtigt i de første 5 til 7 dage, hvor fermenteringen går stærkt. Når det ikke bobler intenst mere, kan du åbne glasset med flere dages mellemrum og snart derefter undlade det helt.
Smag på limefrugterne efter 1 måned eller før, afhængigt af temperaturen. Er skallen blød og smagen fin balancerede mellem sød, syrlig og bitter, så er de færdige. Er limefrugterne på korrekt vis holdt under lagen hele tiden, bør de være klar senest efter 3 måneder.
Stil din pickled lime på køl. Den er nu spiseklar.