Søg
Menu
Fav.
Favoritter
×

Aarstiderne bliver en del af Dagrofa-familien. Læs pressemeddelelsen.

Majroe

- Nordens roe

Majroe eller hvidroe er en dejlig, men lidt overset nordisk roe. Den findes i mange farvenuancer, feks hvide, grønne eller dem med en lilla top.  Selve kødet er dog helt hvidt.

I køkkenet

Majroen er bedst, når den ikke bliver for stor, så skal de blot skrubbes og ikke skrælles. Når toppen er på kan bladene dampes eller steges som spinat. Majroen kan anvendes rå, revet til råkost eller i papirtynde skiver og vendes med lidt lime eller citronsaft og olivenolie, timian eller persille. Den kan også steges gylden, sauteres, dampes, grilles, friteres eller ovnbages sammen med andre rodfrugter. Majroer anvendes ofte i frikassé, ragout samt i den klassiske franske lammeret ”Navarin”, som også er majroens franske navn. Majroer skal tilberedes nænsomt, så de bevarer sprødhed og smag.

I marken

Majroen trives godt i vores kølige og fugtige klima og er ret taknemmelig at dyrke. Den vokser delvist over jorden og er høstklar i løbet af 45-50 dage. Kan sås så snart frosten er gået af jorden, så første ”kuld” kan være klar i maj. Sås den senere på sommeren er der majroer til efteråret.

Opbevaring

De kan holde sig en uges tid på køl i en lufttæt beholder eller i grøntsagsskuffen. 

I sæson

janfebmaraprmajjunjulaugsepoktnovdec
Majroe

Inspiration til aftensmaden

  1. Majroe- og olivensalat
    Majroe- og olivensalat
  2. Revne majroer med lime
    Revne majroer med lime
  3. Majroer, majs og abrikoser i ragout med sesam og basilikum
    Majroer, majs og abrikoser i ragout med sesam og basilikum
-