Søg
Menu
Fav.
Favoritter
×

Aarstiderne bliver en del af Dagrofa-familien. Læs pressemeddelelsen.

Gulerod

Nu med farve

Da guleroden for ca. 600 år siden kom til Europa fra Lilleasien var den lilla. Den orange gulerod, som vi kender den, har de orange-elskende hollændere fremavlet. Herhjemme blev gulerødderne først kendt som Amagerrødder, fordi hollandske landmænd dyrkede dem på Amager.

I køkkenet

Hav altid en skål med skrællede gulerødder i vand klar i køleskabet. De spiser sig selv. Gulerodsstave er gode på ethvert middagsbord eller i madpakken til børn og voksne. Gulerødder skåret i fine strimler eller tynde bånd pynter også i salatskålen. Du kan også lave en råkost af revet gulerod, rosiner, nødder, hakket persille og citronsaft. Gulerødder kan koges til supper, steges i wokken, kommes i gryderetter, bages i ovnen eller dampes let. Især nye gulerødder med top er en lækkerbisken på grillen.

I maven

Gulerødder indeholder masser af fibre, vitaminerne C og K og mineralerne kalium og mangan. Derudover indeholder rødderne betacaroten – et forstadie til A-vitamin.

I marken

En gulerodsmark er et skønt syn, når de græsgrønne bladtopper danser i vinden. Nye slanke gulerødder med top er en dejlig dansk sommerspise.

Opbevaring

Gulerødder opbevares bedst køligt og uden top. Nip toppen af og opbevar rødderne i en lufttæt beholder i køleskabet. Gulerødder med top har en kort holdbarhed og bliver slatne i løbet af nogle dage. Gulerødder uden top kan holde sig i 2-3 ugers tid.

Gulerod

Inspiration til aftensmaden

  1. KONG GULEROD
    KONG GULEROD
  2. Gulerod og æble
    Gulerod og æble
  3. Gulerod og fennikel
    Gulerod og fennikel
-